Rabu, 22 Oktober 2008

KESIHATAN ITU PENTING

MENGAPA MAKANAN KESIHATAN PENTING KEPADA KITA?

Menurut pakar-pakar pemakanan, prinisp-prinsip penjagaan kesihatan merangkumi :
Memperolehi pemakanan yang cukup dan seimbang.
Mengadakan senaman dan berehat dengan secukupnya.
Berfikiran positif dan sentiasa riang gembira.
Mendiami di persekitaran yang nyaman dan selesa.

ADAKAH ANDA CUKUP SIHAT ?
Adakah anda dapat mengelak daripada situasi berikut :
Asap kenderaan dan asap kilang yang anda hidu setiap hari ?
Asap rokok yang terdapat di sekeliling anda?
Air berklorin dan tercemar yang anda minum setiap hari ?
Bahan pengawet, perisa dan pewarna yang terdapat dalam makanan dan minuman yang anda makan dan minum setiap hari ?.
Racun serangga yang terdapat dalam sayur-sayuran dan buah-buahan yang anda makan setiap hari ?.

Semua bahan tersebut adalah TOKSIN yang merupakan punca segala penyakit. Tanpa anda sedari, anda mengumpul toksin dalam badan anda setiap hari. Penyakit tidak akan datang kepada anda serta merta tetapi penyakit akan muncul apabila kadar toksik dalam badan anda sudah melebihi had. Mengikut kajian, manusia boleh hidup sehingga 150 tahun. Tapi disebabkan gaya hidup manusia yang tidak mementingkan kesihatan, manusia tidak mampu mencapai umur tersebut. Jika anda tidak mementingkan kesihatan, anda harus bersedia untuk menghidapi pelbagai jenis penyakit dan meninggal dunia walaupun anda masih muda.

Jikalau anda SAYANGKAN DIRI ANDA, peliharalah kesihatan anda sebelum terlewat.
Makanan kesihatan berfungsi mencegah segala penyakit yang bakal anda hidapi serta merawat penyakit yang sedang anda deritai.

Kelebihan makanan kesihatan :

Memelihara tubuh badan anda dan mencegah daripada terkena sebarang penyakit.
Merawat dan menyembuhkan penyakit secara semulajadi, tanpa ubat-ubatan.
Kos yang murah jika dibandingkan dengan kos rawatan di hospital.
Mudah dibawa, disimpan dan dimakan.

Keistimewaan produk :

Insurans jaminan produk setinggi RM1 juta.
Produk yang paling berkualiti tinggi.
Keberkesananya telah terbukti 100 peratus.
Disyorkan oleh pakar-pakar pemakanan.
Diiktiraf oleh Pusat Kesihatan Antarabangsa.
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.
Disahkan HALAL oleh Jakim.

Tiada ulasan: